Koro Şefliği Atölyesi
Artvin, Çanakkale, Hatay, İstanbul, Mardin, Rize ve Tunceli’den atölyemize gelen başvurular arasından detaylı bir değerlendirme sonucu seçilen adaylarımız; koro şefliği hakkında temel becerilerini geliştirmek ve kendi illerinde oluşturacakları koroları; belli bir koro kültürü, disiplin ve organizasyonel yapı çerçevesinde yapılandırabilmek adına hazırlanmış seminerlere ve uygulamalı derslere katıldılar.
MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi Genel Sanat Yönetmeni Masis Aram Gözbek ve asistanı Mert Can Dursun tarafından verilen seminerlerin yanı sıra koroların genel koordinatörü Gülüm İmrat'la da lider/şef ve ekip/koro konularında organizasyonel ve planlamaya yönelik başlıklarda çalışmalar yapıldı.
18 Kasım 2019 Pazartesi öğleden sonra tanışma oyunları ve genel oryantasyonu da içeren ilk buluşma yapıldı. 19-22 Kasım 2019 tarihlerinde sabah 10.30 akşam 19.30 saatleri arasında Yücel Kültür Vakfına ait Abud Efendi Konağı'nda gerçekleşen seminerlerde; el / jest teknikleri, repertuvar, diksiyon, yönetim teknikleri ve prova prosedürleriyle koroyu birleştirici çalışmalar hem teorik hem de uygulamalı içerikler halinde adaylara sunuldu.
Projenin parçası olan bütün şehirleri ve dilleri de kapsayan atölye repetuvarı hafta boyunca adaylar tarafından çalışıldı. Adaylarımız bir yandan şeflik deneyimi kazanırken bir yandan da atölye korosunun üyesi olarak bir koristin karşılaşılabilecek zorlukları yaşama şansı buldular.
22 Kasım 2019 Cuma akşamı vakfın spor salonunda, davetlilerin katılımıyla verdiğimiz mini dinletiyle hem şef adaylarımız konser tecrübesi kazandılar hem de bir haftalık çalışmanın ürünlerini dinleyicilerle paylaşma fırsatı bulduk..
23 Kasım 2019 Cumartesi günü ilk olarak MAGMA Gençlik Korosuyla çalışma yapan adaylar, ardından Yeldeğirmeni Sanat'ta gerçekleşen Boğaziçi Gençlik Korosu konserinin sahne ve operasyon hazırlıklarını takip etti; son olarak da akşam konseri dinleyerek atölyeyi sonlandırmış oldular.
Atölye sürecinde koro şefliğiyle ilgili detaylı bilgilere ulaşan adaylar, bir koronun oluşumu gibi birbirini hiç tanımayan insanların aynı amaç üzerine emekle neler yapabileceğine dair güzel bir örnek oluşturdular.